Найпростіший спосіб "врятувати" суп – долити води. Однак це може зіпсувати потрібну густоту супу. Ще один варіант – злити частину бульйону і долити в каструлю несолоний бульйон або воду. Ще один чудо-засіб – яєчний білок.
Як прибрати зайву сіль із борщу?
Зайву сіль у будь-якому супі швидко вберуть. шматочки сирої картоплі або часточки свіжого яблука. Додайте їх у бульйон і залиште варитись протягом десяти хвилин на слабкому вогні. Після – приберіть шумівкою. Якщо це не допомогло, покладіть столову ложку цукру в каструлю.
Що нейтралізує сіль у їжі?
Виправити пересолену їжу можна, додавши трохи кислоти, чи то лимонний сік, винний оцет чи інші кислі продукти. Зрозуміло, сіль нікуди не дінеться, але кислота допоможе замаскувати її, додавши до вашої страви ще один вимір смаку.