Солодка вата – один з найпопулярніших ласощів, який приносить радість не тільки дітям, а й дорослим. Привабливий зовнішній вигляд цього десерту викликає бажання скуштувати його смак. Але що саме міститься у солодкій ваті?
Основними інгредієнтами солодкої вати є цукор та крохмаль. Тому, щоб досягти потрібної консистенції та насиченості смаку, фахівці приготування солодкої вати використовують спеціальні суміші цукру та крохмалю. Крохмаль є основою для формування волокнистої структури, завдяки якій солодка вата набуває своєї характерної легкої та пухнастої текстури.
Суміш цукру та крохмалю нагрівається до високої температури, що дозволяє отримати потрібну кількість цукру в солодкій ваті. У процесі приготування цукор і крохмаль перетворюються на солодку масу, яку потім за допомогою спеціального обладнання розбризкують на невеликі частинки, завдяки чому вона перетворюється на привабливо пухнастий десерт.
Складовий компонент | Опис |
---|---|
Цукор | Основний інгредієнт, надає насолоду ваті |
Кольорова харчова добавка | Використовується для надання ваті яскравого кольору. |
Ароматизатор | Дає ваті приємний запах і смак |
Харчова кислота | Додається для балансування смаку та підтримки структури вати |
Крохмаль | Служить для додавання текстури та пухнастої вате |
Вода | Використовується для розведення цукру та перетворення його на сироп. |
вода (Aqua), піноутворювач з кокосової олії (Cocо Betaine), оливкова олія (Olive) Fruit Oil), сорбітол (Sorbitol), гліцерин (Glycerin), Д-пантенол (Panthenol), кокосовий емульгатор (Polysorbate 20), аллантоін ), екологічно чистий консервант (Sorbitan Caprylate, Propanediol, Benzoic Acid), …
Що входить до складу цукрової вати?
Зміст:
Виготовляється з розтопленого цукру, що виливається крізь сито на холодний металевий барабан, що швидко обертається, або конус. У процесі приготування утворюються тонкі нитки, які збираються в грудку. Якщо цукровий сироп підфарбовується харчовими барвниками, то солодка «цукрова вата» набуває кольору.
Що потрібно для приготування солодкої вати?
Солодка вата в домашніх умовах – рецепт
- 0,3 кг цукру;
- 100мл чистої води;
- 0,5 ч. л. оцту;
- За смаком можна використовувати харчовий барвник, а можна обійтися без нього.
Скільки цукрової вати виходить із 1 кг цукру?
За умови приготування порцій цукрової вати по 15гр із 1 кг цукру вийде 66 порцій.
Як зробити солодку вату в домашніх умовах?
У каструлю зсипаємо цукор, заливаємо водою у співвідношенні 3:1 (цукор: вода). Додаємо крапельку столового оцту. І харчовий барвник, якщо хочемо кольорову цукрову вату. На помірному вогні все розігріваємо, постійно розмішуючи суміш.